Andere soorten dakreiniging
Coating
Vrijwel elk type dakbedekking kan voorzien worden van een coating. Het verlengt niet alleen de levensduur van het dak, het maakt het dak ook bestand tegen water, vuil, algen en mossen. In het geval van een watergedragen coating zal het product volledig in de dakbedekking intrekken. Maar ook gekleurde dakcoating is mogelijk. Dit type coating maakt komaf met eventuele kleurverschillen in het dak of stopt de volledige dakbedekking in een nieuw kleurtje. Coating brengt men altijd aan met een airlessverfspuit. Standaardcoatings op basis van acrylaat zijn in de meeste gevallen voldoende, maar er zijn ook flexibele rubbercoatings die extra bestand zijn tegen scheuren en grote temperatuurschommelingen. Voor poreuze daken bestaan er dan weer speciale vochtwerende coatings.
Impregneren
Bij het impregneren brengt men een impregneermiddel aan die diep in de poriën van de dakbedekking trekt. Doordat de poriën worden afgesloten met een beschermlaag, neemt het dak geen vocht meer op waardoor vervuiling en aangroei van mossen en algen geen kans meer maken. Ook tegen vorstschade biedt impregneren bescherming, zo gaat het dak langer mee en blijft het nog langer mooi.
Wat met asbesthoudende daken
Sinds 1998 is het bij wet verboden om in België asbesthoudende materialen te produceren, te verhandelen of te hergebruiken. Het is bij wet verboden om het dak te reinigen of te ontmossen.

Hoe herkennen?
Asbest valt met het blote oog niet met zekerheid vast te stellen. Indien de aanduidingen AT, NF of CAF te zien zijn op de golfplaten of leien, dan bevat het materiaal zeker asbest. De codes AF, NT, AFM, NA, AP of AV duiden erop dat het materiaal geen asbest bevat.
Asbestvezels
Indien er gereinigd wordt op asbesthoudende daken, komen er minuscule asbestvezels los. Die vezels zijn gevaarlijk als ze ingeademd worden en veroorzaken op langere termijn ziekten en kanker. Indien u te maken krijgt met een asbesthoudend dak, mag er zeker niet overgegaan worden tot het reinigingsproces. Bij wet is het niet verplicht asbest te laten verwijderen, maar het is wel aan te raden de klant op de hoogte te brengen van de risico’s. Geef ook altijd mee dat het beter is de dakbedekking toch te laten verwijderen door een erkende asbestverwijderaar en nadien te vervangen.